[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ekologiskt är mer än hur vi odlar, hanterar och förädlar vår produkter.
Det börjar i tegården, hos bonden. Bönderna kan odla ekologiskt eller konventionellt.
För en tebonde, som odlar ekologiskt, kan de välja att bli certifierade. Det koster ca. 5000 dollars att bli certifierad enligt EU standard. Det gör att många bönder inte har råd med denne certifiering, även om de odlar ekologiskt – för de mindre gårdarna är det kanske av ideologiska, ekonomiska eller rent av andra orsaker de väljer att odla ekologiskt.

Inom EU kom nya reglar 1. januari 2022 – det betyder att fler av de naturliga aromer vi har i vår teer inte kan klassas som ekologiska. Det kan bero på framställningsmetod, innehåll eller att produkten inte är testat enligt rätt metod än.

Många av vår teer är redan ändrade, så de enligt EU lagstiftning är certifierade ekologiska. Men några få teer är vi inte helt i mål med.

Därför har vi introducerat en ny märkning här på vår hemsida, Naturligt val. Det är en beteckning utarbetad av våra stora grossister, och det är så klart i överensstämmelse med gällande regler.

I avsnittet härunder kan ni läsa om våra två märkningar på hemsidan.

[/vc_column_text][vc_column_text]Ekologiskt

I enlighet med 2022 års ekologiska standard har vi anpassat vår katalog till de strängaste kraven på ekologisk produktion och naturliga aromer. Vårt mål är att fortsätta erbjuda dig högkvalitativt te som behåller alla sina egenskaper.

Vi är därför mer engagerade än någonsin att erbjuda dig våra ekologiska och konventionella produkter bearbetade separat, vilket säkerställer deras kvalitet och kontroll. I samarbete med våra grossister och importörer garanterar vi högsta kvalitet, i linje med de strängaste ekologiska och naturliga kontrollerna.

[/vc_column_text][vc_column_text]Naturligt val

Märkningen “Naturligt val” indikerar en premiumblandning med ingredienser från hållbar odling och naturliga smakämnen.

 

Vissa blandningar, speciella smaker eller aromer kan innehålla essenser som är 95 % naturliga, eftersom vissa eteriska oljor och extrakt inte kan anses vara ekologiska från 2022 enligt den nya europeiska livsmedelsförordningens standard. Dessa naturliga aromer används för att förbättra och förstärka smaker för konsumenten, men de bibehåller kvaliteten och fräschören i vår originalkatalog. Som alltid försöker vi förkovra oss varje dag för att erbjuda dig och granskar noggrant våra produkter och råvaror: vårt mål är att bevara värdet av våra blandningar och ge dig de bästa kombinationerna av naturliga aromer och smaker på den globala marknaden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]